Actuarieel rekenaar vacatures

Als actuarieel rekenaar heb je een belangrijke en verantwoordelijke taak, waarbij verwacht wordt dat je een waar rekenwonder bent. Je houdt je namelijk bezig met het doorrekenen en evalueren van risico’s binnen verzekeringen. In deze functie ontwikkel en communiceer je rekenregels voor o.a. premies en voorzieningen en zorgt ervoor dat deze op een juiste manier worden toegepast in systemen.

Om als actuarieel rekenaar te kunnen gaan werken, moet je de opleiding van Actuarieel Rekenaar hebben afgerond en enkele jaren ervaring hebben opgedaan. Hierbij moet je kennis hebben opgedaan van pensioenproducten en goed weten hoe je met Excel tools kunt ontwikkelen om bijvoorbeeld korting gemakkelijk door te rekenen op tarieven. Je dient zelf met Excel nieuwe formules te kunnen bedenken die ten goede komen van de dienstverlening. Je moet zelfstandig en accuraat kunnen werken en initiatief tonen tijdens deelname aan projecten.

Bovendien dien je je kennis op de schroeven over wetsaanpassingen en deze kunnen toepassen op mogelijke aanpassingen die nodig zijn op pricing. Je kunt werkzaam worden bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Het is belangrijk dat je je goed kunt inleven in de klant en je opstelt met een proactieve houding. Zo kun je waarlijk spoedig verschil maken binnen het verzekeringswezen. Bekijk actuele vacatures op Solidprofessionals.nl.