Spelletje spelen op spellentuin.nl

Multiplayer spelletjes zijn computerspellen waarbij meerdere spelers kunnen deelnemen aan eenzelfde spel. Je speelt daardoor niet simpelweg tegen een personage in de computer, maar iemand anders neemt de rol van dat personage op zich. Zo speel je tegen een echt persoon en toch virtueel. Het personage wordt echter niet langer door de computer aangestuurd, maar door iemand die vanachter zijn of haar computer zelf inbreng levert. Dit maakt het spel interessanter omdat het net lijkt alsnog je daadwerkelijk tegen iemand speelt. Iemand die zelf kan denken en kan inspelen op de situatie. 

Niets is langer voorgeprogrammeerd. Dit maakt het spel uitdagender en je kunt zelf ook meer finesse in het spel brengen.
Er zijn binnen dit genre computerspellen alsnog veel mogelijkheden. Zo kun je tegen enkele tegenspelers spelen als je kiest voor sportspellen, waarbij je kunt tennissen of voetballen. Bij bordspellen kun je kiezen uit onder andere dammen of schaken. Ook dan speel je meestal maar tegen een enkele tegenspeler, één die wel een eigen denkstrategie met zich meebrengt. Zo kun je op afstand kennismaken met iemand en een leuke tijd doorbrengen.
Bij grootser opgezette spelletjes krijg je te maken met veel meer spelers die elk een bepaald personage aannemen.